nieuws

Leers voelt zich beduveld over salaris COA-baas

Organisatie & Strategie

Minister Gerd Leers (Immigratie & Asiel) voelt zich 'beduveld' over het salaris van de inmiddels geschorste baas van Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), Nurten Albayrak. “Mij werd gezegd dat het salaris onder de norm lag”, meldde hij tijdens een debat .

Leers stelde Albayrak eerder op non-actief vanwege 'inconsistentie' in de informatie, die zij had geleverd over haar salaris. Ook al is de wet op de salarissen in de (semi)publieke sector nog niet van kracht, hij zou de herbenoeming van Albayrak hebben voorkomen als hij op de hoogte was geweest.

Leers verwierp elke suggestie dat Albayrak zo veel verdiende en toch zo slecht kon functioneren als gevolg van haar familiebanden. Haar nicht Nebahat Albayrak was van 2007 tot staatssecretaris van Justitie en onder meer belast met vreemdelingenzaken. Het COA liet ze echter juist over aan de minister van Justitie. De suggestie van belangenverstrengeling werd opgeworpen door de PVV, die er ook in het parlement geen handen mee op elkaar kreeg. Wel vindt de Kamer dat gewoon alles moet worden onderzocht, ook allerlei contacten.

Reageer op dit artikel