nieuws

NEN wil afspraken over Het Nieuwe Werken

Organisatie & Strategie

NEN wil afspraken over Het Nieuwe Werken

Veel organisaties werken al in meer of mindere mate volgens Het Nieuwe Werken, maar lopen daarbij tegen obstakels aan. Normalisatie-instituut NEN wil daarom zorgen voor centraal beschikbare kennis en deze vastleggen in een Nederlandse praktijkrichtlijn.

Voor Het Nieuwe Werken succesvol kan worden ingevoerd, moet er worden voldaan aan voorwaarden met betrekking tot werkplekinrichting en ICT, maar ook op het gebied van bedrijfscultuur en gedrag. Om te voorkomen dat elke organisatie het wiel opnieuw moet uitvinden, wil NEN ervoor zorgen dat er afspraken worden gemaakt waar iedereen mee aan de slag kan.

Om dit te bereiken houdt NEN op donderdagochtend 10 november een informatiebijeenkomst in Delft. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over het normalisatieproces en de rol van NEN. Het kennisinstituut ‘Center for people and buildings' geeft een presentatie over haar onderzoek naar de implementatie van HNW binnen diverse organisaties. Daarnaast is er ruimte voor discussie over de inhoud van de Nederlandse praktijkrichtlijn.

De bijeenkomst is bedoeld voor onder andere facility managers, HR-managers, adviesbureaus, vakbonden, trainingsinstituten, IT-specialisten en kantoorinrichters. Na de bijeenkomst wordt een normcommissie ingericht die de richtlijn gaat ontwikkelen.

 

Reageer op dit artikel