nieuws

Personeel steelt 14 keer meer dan buitenstaander

Organisatie & Strategie

Personeel steelt 14 keer meer dan buitenstaander

Diefstal en fouten zorgden vorig jaar voor een verlies van 1,26 miljard euro voor de retailsector. De schade door diefstal door het eigen personeel is enorm. Een oneerlijke medewerker steelt gemiddeld ruim veertien keer meer bij elkaar dan een winkeldief.

Dat blijkt uit de Global Theft Barometer.

Europese winkeliers zien diefstal door het personeel als de grootste bron van verlies, goed voor 47 procent. Een winkeldief gaat gemiddeld met 93 euro aan de haal, terwijl een stelend personeelslid gedurende een langere tijd zijn gang kan gaan, en zo 1381 euro bijeen harkt. Diefstal door werknemers moet volgens de onderzoekers dan ook altijd worden meegenomen in een succesvol programma om verliezen tegen te gaan.

De crisis heeft volgens de onderzoekers een negatief effect op de 'krimp' zoals het verdwijnen van geld en goederen door diefstal en fouten eufemistisch wordt genoemd.

Reageer op dit artikel