nieuws

Werknemer neemt eigen rol bijzonder serieus

Organisatie & Strategie

Werknemer neemt eigen rol bijzonder serieus

Nederlandse werknemers beschouwen hun eigen inbreng om de crisis het hoofd te bieden als belangrijk. Wel vinden ze dat ze te veel werk moeten doen en daarbij te weinig ondersteuning krijgen.

Dat concludeert softwareproducent Mindjet uit onderzoek onder meer dan duizend werknemers.

In tijden van crisis probeert meer dan de helft van de Nederlandse kantoormedewerkers (60 procent) te helpen om het bedrijf waar hij of zij werkt zo succesvol mogelijk te laten zijn en neemt zijn rol daarin uiterst serieus. Maar er zijn beren op de weg; De grootste hindernis bij het zo goed mogelijk uitvoeren van de takln is het hebben van te veel werk (22 procent), gevolgd door het niet beschikken over de juiste middelen (19 procent) en inefficiënte communicatie (17 procent).

30 procent van de werknemers is het eens met de directeur wanneer deze vindt dat de werkwijze moet worden aangepast om als bedrijf succesvoller te zijn. Het hebben van geen tijd is voor bijna de helft (47 procent) geen reden om zijn of haar werkwijze aan te passen en 57 procent staat niet negatief tegenover een verandering in werkwijze wanneer hij of zij er voordeel uit kan halen.
(Foto: Hoboton)

Reageer op dit artikel