nieuws

Flexwerker weg bij nieuwe ontslagwet

Organisatie & Strategie

Flexwerker weg bij nieuwe ontslagwet

Flexwerkers kunnen niet langer blijven, maar moeten juist eerder weg als de nieuwe ontslagwet gaat gelden.

Een kwart van de ondernemers verwacht van meer flexwerkers afscheid te nemen als de nieuwe ontslagwet gaat gelden. Dit terwijl de sociale partners juist voor ogen hadden dat deze groep beter zou zijn beschermd met de nieuwe regels.

Lees ook: nieuwe ontslagwet en nieuw ww-plan naar de Tweede Kamer

Dit blijkt uit onderzoek van het FD en TNS Nipo. Flexwerkers moeten onder de nieuwe regeling na twee losse contracten een vast contract krijgen. Slechts 4 procent van de ondernemers is van plan die stap te nemen. Dit terwijl ze wel optimistisch zijn over hun eigen bedrijf. Ze verwachten nieuwe groei.

Ondernemers verwachten voorts dat het onder de wet makkelijker wordt werknemers te ontslaan. Dit terwijl juristen eerder lieten weten dat ze verwachten dat het onder de nieuwe wet juist lastiger wordt werknemers te ontslaan.

Reageer op dit artikel