nieuws

Medewerkers willen thuis en op werk dezelfde tools

Organisatie & Strategie

Medewerkers willen thuis en op werk dezelfde tools

Nederlandse bedrijven belemmeren de productiviteit van medewerkers omdat ze niet voorzien in de optimale technologie op de werkvloer.

Meer dan de helft (57 procent) van de respondenten in Nederland is van mening dat toegang tot betere tools om mee samen te werken – denk bijvoorbeeld aan gedeelde documenten, videoconferenties of instant chat – de productiviteit verbetert. Daar staat tegenover dat maar 21 procent van de medewerkers tevreden is met de technologie die de organisatie hen biedt.

In een tijdperk waarin mensen in hun privéleven eenvoudig gebruik kunnen maken van diverse samenwerkingstools, ziet men ook de potentie van die tools in hun werkomgeving. Uit het onderzoek blijkt dat werknemers 17 procent meer tevreden zijn met de cultuur op hun werk als zij toegang hebben tot effectieve digitale samenwerkingstools.

Dat blijkt uit het rapport ‘Digital Collaboration: delivering innovation, productivity and happiness’ van Deloitte, in opdracht van Google. Het rapport is gebaseerd op een enquête onder 3433 Europese medewerkers (waarvan 380 Nederlandse) en laat zien dat medewerkers behoefte hebben aan tools die hen in staat stellen beter samen te werken.

Lees ook: mag een werkgever ingrijpen bij ongewenste boyd

De voordelen van technologie
“Het onderzoek van Deloitte benadrukt de potentie van de inzet van technologie bij het transformeren van bedrijven”, aldus Mark van der Linden, Head of Enterprise Benelux bij Google. “Mensen kunnen documenten delen, direct berichten met elkaar uitwisselen of videoconferencing gebruiken in hun persoonlijke leven. Daarom zien ze ook het potentieel ervan in voor hun werkplek. Bedrijven die het potentieel van hun medewerkers optimaal willen inzetten, moeten zichzelf doordringen van de voordelen die technologie kan brengen op het gebied van samenwerking en innovatie. Technologie is er niet alleen om kosten te besparen, maar ook voor het veranderen van de werkomgeving.”

Dit bericht verscheen ook op Facto magazine

Reageer op dit artikel