nieuws

Aan de slag met sociaal intranet: zo doe je dat

Organisatie & Strategie

Aan de slag met sociaal intranet: zo doe je dat

Werknemers willen een nieuwe vorm van intranet. Social media, maar dan zakelijk. Vijf tips om ermee aan de slag te gaan.

Onderzoeksbureau Gartner meldt dat werkgevers weer aan de slag gaan met social media. Het moet de nieuwe versie van intranet worden. Zo maak je een goede start:

Bedenk wat je wilt bereiken

Bedenk wat de doelstellingen van je bedrijf zijn. Hoe gaat een sociaal intranet je helpen die te bereiken? Sociaal doen, alleen omdat het zo trendy is, werkt niet.

Verzamel de juiste mensen

Ga op zoek naar aanjagers van je social media-project. Werknemers die in hun vrije tijd veel op sociale netwerken zitten, hebben waarschijnlijk ook wel een mening over welke functionaliteiten handig zijn voor jouw bedrijf. Bovendien kunnen ze collega’s aanmoedigen tot het gebruik van het sociale platform.

Maak de managers enthousiast

Zorg ervoor dat in elk geval de leidinggevenden meteen aan de slag gaan met het nieuwe netwerk. De kans is dan groter dat andere medewerkers aanhaken. Bovendien is het nogal demotiverend wanneer de managers niet volgen waarmee hun personeel bezig is.

Regel een app

Werknemers die het intranet ook via een app kunnen gebruiken, zullen dat eerder doen dan wanneer zij daarvoor steeds hun computer moeten gebruiken.

Verwacht niet te veel

Niet alle medewerkers zullen meteen enthousiast zijn over sociale media binnen het bedrijf. Maak duidelijk wat de voordelen ervan zijn en laat zien hoe je het ‘nieuwe intranet’ kunt gebruiken. Geef medewerkers de tijd om te wennen en hou vol.

Lees ook: Werkgever blaast intranet nieuw leven in 

Reageer op dit artikel