nieuws

Meer werkplezier: regel een goede manager

Organisatie & Strategie

Meer werkplezier: regel een goede manager

Werkgevers die hun personeel tevreden willen houden, moeten ervoor zorgen dat zij aangestuurd worden door een goede manager. Het is een van de belangrijkste dingen die de werknemerstevredenheid beïnvloeden.

Dat stellen onderzoekers van onderzoeksbureau Flycatcher. De analisten ondervroegen 1250 werkende Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun werkbeleving.

Werkdruk heeft weinig invloed op motivatie

Naast het werken met een goede leidinggevende zijn ook ontwikkelingsmogelijkheden zoals opleidingen en cursussen belangrijk voor het personeel. Volgens de onderzoekers heeft werkdruk juist weinig invloed op het plezier waarmee medewerkers naar kantoor gaan. Hoewel de werkdruk in 2013 iets hoger was dan een jaar eerder, zouden personeelsleden even tevreden zijn gebleven. Gemiddeld geven zij hun baan een 7,2.

Personeel wordt cynisch van slechte communicatie

Werkgevers met een slechte interne communicatie moeten op hun hoede zijn: dit zou cynisch gedrag onder het personeel veroorzaken. “Medewerkers laten binnen of buiten de organisatie merken dat ze liever ergens ander zouden werken, zeggen dat ze het management incompetent vinden of houden nieuwe ideeën voor zichzelf omdat ze verwachten dat er toch niets mee gedaan wordt”, aldus de onderzoekers.

Uit een eerder onderzoek van vacaturesite StepStone bleek al dat een slechte relatie met een leidinggevende voor veel werknemers een reden zou zijn om een nieuwe baan te gaan zoeken.

Lees ook: HR-manager moet functie op talent afstemmen

Reageer op dit artikel