nieuws

Aantal payrollbanen stijgt

Organisatie & Strategie

Aantal payrollbanen stijgt

De werkgelegenheid in de payrollsector is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen. Vaak is dit een voorzichtig teken dat de economie en de arbeidsmarkt weer aantrekken.

In de eerste drie maanden van dit jaar steeg de omzet van de totale payrollbranche 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Dit blijkt uit de VPO-Marktmonitor van de VPO, brancheorganisatie van payrollbedrijven.

In de payrollbranche en de uitzendsector zijn vaak als eerste de veranderingen in de arbeidsmarkt te merken. Werkgevers hebben weer extra werk als de economie aantrekt, maar willen nog niet het risico nemen direct personeel aan te nemen. Payrollers bieden vaak een tussenoplossing.

Dit beeld past bij de economische omstandigheden. Sinds eind 2013 is er een voorzichtig herstel zichtbaar. Jeu Claes, VPO-voorzitter: ‘Payroll zit weer duidelijk in de lift. Ondernemers zien sinds enkele maanden weer groeimogelijkheden. Voor veel (MKB-)ondernemingen biedt payrolling een ideale mogelijkheid om te groeien, want juist in het MKB werkt bijna 75% van de payrollkrachten. Payrollondernemingen maken op die manier werk mogelijk en dat is terug te lezen in de omzetontwikkeling over het eerste kwartaal.’

Welke mogelijkheden zijn er voor het inhuren van flexibele medewerkers? Lees meer op PW De Gids Vakbase

Reageer op dit artikel