nieuws

Werk voor uitzendkrachten blijft groeien

Organisatie & Strategie

Werk voor uitzendkrachten blijft groeien

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in de afgelopen weken opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie ABU.

De koepel voor uitzendorganisatie constateert dat in de periode van 21 april tot en met 12 mei het aantal door flexkrachten gewerkte uren met 4 procent is gestegen. De uitzendomzet nam met met 3 procent toe in vergelijking met een jaar eerder. De sterkste groei van de werkgelegenheid werd gemeten in de technische sector, waar het aantal uren met 11 procent steeg en de omzet met 8 procent.

Ook de administratieve sector deed het volgens ABU goed met een groei in zowel het aantal uren als de omzet van 5 procent. De industriële branche bleef enigszins achter met 3 procent meer uren en een 1 procent hogere omzet. Overigens telt de gemeten periode dit jaar één werkdag meer  dan een jaar eerder. De cijfers zijn daarom gecorrigeerd, meldt ABU.

Hoeveelheid uitzendwerk

Het CBS constateerde onlangs eveneens een groei in het aantal uitzenduren.  In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het aantal uitzenduren met 0,7 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. De hoeveelheid uitzendwerk stijgt hiermee voor al vier kwartalen op een rij,  bericht het CBS. De groei van het afgelopen kwartaal is wel iets kleiner dan in de vorige drie kwartalen.

Wat is de juiste procedure voor het inhuren van uitzendkrachten? Kijk op PW de Gids Vakbase.

 

Reageer op dit artikel