nieuws

Vergaderen met iPad: werkt dat?

Organisatie & Strategie

Vergaderen met iPad: werkt dat?

Vergaderen doen we tegenwoordig met de iPad van de zaak. Maar is dat wel productief?

Werknemers vinden het waarschijnlijk fantastisch: een tablet krijgen van de baas. Maar de tablet goed gebruiken blijkt in de in de praktijk nogal eens tegen te vallen, zegt Diana Van Riel. Van Riel is directeur van trainings- en adviesbureau Rieel-organisatieverbeteringen, begeleidt verbetertrajecten bij werkgevers en stuurt grote secretariaten aan.

De handigheid om met pen aantekeningen te maken op papieren stukken is moeilijk uit te bannen, zegt Van Riel. Luisteren en praten terwijl je moet typen, blijkt een stuk lastiger. “Ik ken een bedrijf waar het project is mislukt en de tablets tegen een vriendenprijsje aan het personeel werden aangeboden om thuis te kunnen gebruiken.”

TIP: Lees hoe u vergaderingen snel en efficient kunt laten verlopen op PW De Gids Vakbase. 

Vergaderen met iPad

“Papierloos vergaderen is een nieuwe manier van werken, daar is altijd weerstand tegen,” zegt Martin Sterenberg van vergadertool iBabs. Daarnaast zijn mensen onzeker over de veiligheid van het systeem. “Het is een vaardigheid die je moet aanleren, dat valt of staat met goede begeleiding.”

Lees ook: iPad toch niet belastingvrij verstrekt?
Lees ook: iPad mag belastingvrij verstrekt

Papierloos werken?

Daarbij is het belangrijk dat iedereen mee doet, meent Rens Groeneveld van het vergadersysteem OurMeeting. “Als slechts een aantal deelnemers digitaal werkt en de rest om een papieren versie vraagt, betekent dat dubbel werk voor de medewerkers van het secretariaat. Vergaderdeelnemers moeten gefaciliteerd worden. Als het niet werkt wordt het terzijde geschoven, het systeem moet veilig zijn en super simpel.” (Bron: Management Support)

Lees meer over nieuwe vormen van werken op het platform Over Het Nieuwe Werken

 

Reageer op dit artikel