nieuws

Uitzenders zijn populair op de beurs

Organisatie & Strategie

Uitzenders zijn populair op de beurs

Uitzendbedrijven doen het goed op de beurs. Ze profiteren van de verwachte economische groei.

Waar organisaties als Randstad, USG People en Brunel vorig jaar nog in het rood stonden op de beurs, laten ze sinds begin 2015 goede cijfers zien. Vooral van USG People hebben beursanalisten positieve verwachtingen. Dat bericht het Financieele Dagblad donderdag.

De verwachtingen zijn voor de uitzendbranche goed gestemd voor de komende maanden. Dat heeft te maken met het optimisme over de groei van de economie in Europa. Wat betreft beurskoersen laten de uitzenders groeiende cijfers zien: Randstad en USG People gingen 28 procent omhoog, Brunel groeide met 17 procent. Vorig jaar was dat wel anders: toen verloor Randstad 15 procent, USG People 4 en Brunel bijna 40 procent aan waarde.

Uitzenders worden snel aantrekkelijk voor beleggers wanneer er economische groei wordt verwacht, omdat de vraag naar flexibel personeel dan toeneemt. Als bedrijven meer gaan verkopen hebben ze meer werknemers nodig. Maar werknemers gelijk in vaste dienst nemen is dan te riskant. Daarom doen ze het eerst met tijdelijk personeel. Daar profiteren uitzendorganisaties enorm van.

 

 

 

Reageer op dit artikel