nieuws

Randstad: hogere eisen aan HR

Organisatie & Strategie

Randstad: hogere eisen aan HR

HR zal zich in de komende jaren meer moeten bekwamen in het bouwen van hechte teams, het gebruik van analytics voor talentmanagement en het omarmen van nieuwe technologie.

Dit concludeert Randstad Sourceright in het Randstad Sourceright 2015 Talent Trends Report, dat een overzicht geeft van de 25 trends in talentmanagement voor de komende jaren. Het rapport is tot stand gekomen op basis van de feedback en verwachtingen van 350 HR-directeuren, leiders op het gebied van talentmanagement en HR-managers.

Uitdagingen voor HR

HR ziet zich in 2015 gesteld voor een aantal uitdagingen, zoals macro-economische kwesties die van invloed zijn op de groei van de organisatie, het schaarser worden van goed opgeleide talenten en het bewustzijn bij de top dat HR een meer strategische rol dient in te nemen. Dit betekent voor HR-professionals dat ze de noodzakelijke kennis en moeten diensten kunnen bieden om hun organisatie op voorsprong te houden voor de concurrentie.

Dit stelt dit hogere eisen aan HR-managers. Zij zullen meer moeten investeren in nieuwe vaardigheden en zullen bestaande vaardigheden moeten aanscherpen. Belangrijk hierbij is het gebruik van de juiste technologieën die hen meer mogelijkheden bieden voor het aantrekken, beoordelen, betrokken houden en vasthouden van talent. De meerderheid van de HR-managers erkent overigens het gebruik van analytics en voorspellende informatie over de personeelsbezetting: 56 procent geeft aan dat ze data over talent gebruiken voor hun personeelplanningsproces.

Tip! Lees ook HR TRENDS 2015: Talentmanagement moet strategischer

Reageer op dit artikel