nieuws

HR-adviezen ondersteunen met data-analyse

Organisatie & Strategie

HR-adviezen ondersteunen met data-analyse

De rol van HR-afdelingen verschuift. In plaats van het puur uitvoeren van administratieve taken, worden HR-medewerkers steeds vaker gevraagd om advies te geven over organisatievraagstukken. Om deze veranderende rol goed te kunnen uitvoeren is informatie cruciaal. Het rapporteren en analyseren van HR-data wordt daarmee een essentieel onderdeel van deze adviespraktijk. Om welke informatie het gaat, […]

De rol van HR-afdelingen verschuift. In plaats van het puur uitvoeren van administratieve taken, worden HR-medewerkers steeds vaker gevraagd om advies te geven over organisatievraagstukken. Om deze veranderende rol goed te kunnen uitvoeren is informatie cruciaal. Het rapporteren en analyseren van HR-data wordt daarmee een essentieel onderdeel van deze adviespraktijk.

Om welke informatie het gaat, hangt af van de doelgroep. Het is een misverstand om te denken dat het rapporteren en analyseren van data alleen in de directiekamer een rol kan spelen. Zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau kunnen data bijdragen aan het onderbouwd nemen van beslissingen.

Meer weten? Download de whitepaper HR-adviezen ondersteunen met data-analyse.

Reageer op dit artikel