nieuws

Hypotheek nu makkelijker voor flex

Organisatie & Strategie

Hypotheek nu makkelijker voor flex

Tijdelijke werknemers kunnen nu makkelijker in aanmerking komen voor een hypotheek.

Twee hypotheekbemiddelaars en twee banken onderwerpen flexwerkers met een hypotheekaanvraag aan een scan waarmee de aanvraag voor een hyptheek niet wordt getest op basis van inkomen, maar naar de kans op werk voor de persoon. Dat schrijft het AD dinsdag.

Voor het eerst wordt gebruik gemaakt van zo’n voorspelling. De test, ontwikkeld door het Rotterdamse onderzoeksbureau Intelligence Group, voorspelt hoe groot het risico is dat iemand binnen nu en vijf jaar werkloos wordt. Factoren die daarin meespelen zijn onder andere de opleiding, werkervaring, regio, werkloosheidscijfers, gedrag en motivatie van de medewerker en ontwikkelingen in de branche.

Nu kijken banken nog voornamelijk naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar, waardoor veel flexwerkers en uitzendkrachten niet in aanmerking komen voor een koophuis. De proef loopt tot 1 januari. De bemiddelaars De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek en de banken Obvion en Florius werken eraan mee. (MediaWatch)

Reageer op dit artikel