nieuws

Personeelstekort? Huur een robot in!

Organisatie & Strategie

Personeelstekort? Huur een robot in!

Handen tekort? Een robot inhuren als uitzendkracht: dat hoort nu tot de mogelijkheden.

Robots verhuren als uitzendkracht: het eerste uitzendbureau met deze dienst is opgestaan. Uitzendbureau Hobij uit Veghel heeft 15 robots ‘in de verhuur’ die logistieke en productieklussen op zich kunnen nemen.

Werkgevers in de food- logistieke en productiesector kunnen bij het bureau tijdelijk een robot inhuren die makkelijk te programmeren is op verschillende, vooral repetitieve klussen. Denk aan pallets stapelen, verpakken of lassen. Met de robot komt overigens wel een menselijke collega mee die de getraind is in het werken en programmeren van de robot en die direct eventuele storingen kan verhelpen.

Duur grapje, vraagt u zich misschien af? Dat hangt van veel factoren af, zegt Han van Horen, directeur van Hobij. Werkgevers hoeven in ieder geval niet zelf te investeren, net zoals bij een flexibele schil van mensen. Het tarief van de robot is vergelijkbaar met die van een uitzendkracht. Van Horen: ‘Alles draait om een slimme inzet op de juiste posities. Een robot, die drie ploegendiensten achter elkaar draait, vervangt in één keer drie mensen. Dan realiseer je stevige besparingen.’

TIP: Wat voor effect hebben robots op het werk van HR? Kom naar het Congres Robotisering & Werk op 16 juni in de Jaarbeurs Utrecht.

Meer over robotisering:
Robot pikt uw baan (voorlopig) niet in
HR TRENDS 2015: robotisering

 

Reageer op dit artikel