nieuws

Nieuwjaarswens werknemers: nieuwe baan

Organisatie & Strategie

Nieuwjaarswens werknemers: nieuwe baan

Een derde van de Nederlanders verandert in 2017 van baan of denkt er in ieder geval over na dit te doen. Van de mensen die de intentie hebben om van baan te wisselen, wil bijna 25 procent zzp’er of ondernemer worden.

Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1100 werkende Nederlanders van Panelwizard in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Zekerheid voorop

Hoewel een nieuwe baan voor een deel van werkend Nederland een geliefde nieuwjaarswens is, vermoedt ruim 55 procent van de mensen zijn huidige baan volgend jaar te behouden. Voor meer dan de helft van degenen die van baan denkt te veranderen, maakt het niet uit of dat in een andere branche is.

Vaak is de zekerheid van een vaste baan het argument om op de huidige plek te blijven, maar door verbeterde economische tijden in Nederland komen werknemers wel weer in beweging.

In loondienst blijven

63 procent van de werknemers die concrete plannen heeft om van baan te veranderen, geeft aan in loondienst te willen blijven werken.

Meer lezen? Lees ook hoe HR-managers staan tegenover het aannemen van medewerkers in vast dienstverband in 2017.

Ruim 23 procent van de respondenten wil het liefst als zzp’er/ondernemer aan de slag. Daarbij gaat het vooral om mannen jonger dan veertig. Na deze leeftijd daalt de interesse om een eigen bedrijf te starten aanzienlijk. Ook vrouwen vinden het zelfstandig ondernemerschap minder aansprekend.

 

Reageer op dit artikel