nieuws

Inzet op maat kan niet zonder performancemanagement op maat

Organisatie & Strategie

Inzet op maat kan niet zonder performancemanagement op maat

Wie de duurzame inzetbaarheid van zijn mensen serieus neemt, moet een performancemanagementsysteem hebben dat daarbij past.

Dat zegt Ber Damen, directeur van  adviesbureau Berenschot. In veel organisaties past het performancemanagementsysteem noch bij de strategische personeelsplanning, noch bij het duurzaam inzetten van de mensen, concludeert Damen.

Inzet op Maat

Damen is een van de sprekers die tijdens het vakevent Inzet op Maat hun licht lieten schijnen op duurzame inzetbaarheid. In gesprek met People Power licht hij zijn standpunten toe.

Het is volgens Damen niet zo dat bedrijven hun medewerkers en duurzame inzetbaarheid niet serieus nemen. De systemen houden echter geen gelijke tred met de ambities. “We werken in HR-land heel vaak nog met verouderde technologie en een verouderde infrastructuur. Ik vind dat we dat grondig moeten moderniseren.”

Performancemanagementsysteem

Een performancemanagementsysteem moet een organisatie helpen vooruit te kijken, stelt Damen. “Wat we nu vooral doen is terugkijken.”

Kijkend naar zijn eigen organisatie Berenschot, zegt Damen dat hij streeft naar het maken van afspraken en het dynamisch plannen van die afspraken. “Zo sturen we mensen in hun ontwikkeling. Berenschot is een adviesbedrijf. Mensen blijven gemiddeld zeven tot twaalf jaar in dienst en leren het vak. De bedoeling is dat je daarna weer uitstroomt en een ander beroep of een andere organisatie gaat dienen. Dat zit in ons model ingebakken.”

Tip! Luister naar Ber Damen en de andere sprekers van Inzet op Maat via de podcasts van People Power.
Meer lezen over duurzame inzetbaarheid? Ga naar de site van Inzet op Maat en download de gratis whitepapers

Reageer op dit artikel