nieuws

Robotcollega bij één op de drie welkom

Organisatie & Strategie

Een groot deel van werkend Nederland (42%) ziet grote tijdwinst ontstaan door robotisering en kunstmatige intelligentie. Bij een op de drie werknemers is een ‘robotcollega’ van harte welkom.

Robotcollega bij één op de drie welkom

Werknemers besteden deze gewonnen tijd het liefst aan persoonlijke ontwikkeling (27%) of het optimaliseren van bedrijfsprocessen (17%), zo blijkt uit onderzoek van Protime onder zo’n duizend werknemers.

Bijna een derde van werkend Nederland (29%) ziet robots als concurrentie, zo blijkt uit het onderzoek. Zij zijn bang hun baan te verliezen als gevolg van robotisering en kunstmatige intelligentie op de werkvloer.

 

‘Hoewel een deel van werkend Nederland sceptisch is over de komst van robotisering en kunstmatige intelligentie op de werkvloer, is een groot aantal werknemers positief. Een robotcollega kan immers werk uit handen nemen en tijdwinst opleveren’, zegt Lucas Polman, directeur van Protime Nederland.

Tijd die goed besteed kan worden aan andere zaken, zoals persoonlijke ontwikkeling, stelt Polman. ‘Technische storingen en het gevoel niet de juiste skills te hebben vormen echter nog een donkere wolk boven de positieve effecten van innovaties op de werkvloer. Bereid medewerkers voor op de toekomst door hen nieuwe vaardigheden aan te leren die nodig zijn om met nieuwe technieken om te gaan. Zo zien zij de toekomst rooskleurig in en ontvangen zij de innovaties met open armen.’

 

 

Reageer op dit artikel