opleiding

Organisatie & Strategie

Waarom sociale media zo belangrijk zijn voor HR

Ook in uw organisatie heeft u te maken met het gebruik van sociale media. De impact van sociale media op organiseren, samenwerken en communiceren – en daarmee het HR-beleid – is groot. Voor de meeste HR-activiteiten zijn sociale media niet meer weg te denken. Maar hoe kunt u dat het best doen?

Waarom sociale media zo belangrijk zijn voor HR

Tijdens deze opleiding leert u hoe u sociale media succesvol inzet bij interne en externe HR-vraagstukken. Denk aan het sneller werven en selecteren van kandidaten via LinkedIn, het beter intern communiceren via WhatsApp, medewerkers betrokken houden via Yammer en van oud-medewerkers ambassadeurs maken via Twitter.

We geven concrete voorbeelden uit de praktijk, bijvoorbeeld hoe u Facebook inzet voor flexibiliseringsvraagstukken of Instagram voor Internal & Employer Branding. In deze training ziet u hoe anderen dit hebben toegepast en welke stappen nodig zijn om sociale media succesvol te implementeren in uw organisatie. Kortom een training vol cases, modellen en praktische tips.

Wat leert u?
Na afloop van deze opleiding weet u:

Wat sociale media essentieel anders maakt dan andere communicatiemiddelen;
Wat de meest gebruikte toepassingen van sociale media zijn en hoe u deze bij HR-vraagstukken kunt inzetten;
In vijf stappen een social media plan op te zetten.

Meer informatie & aanvragen

Reageer op dit artikel