Welkom bij PW.

Foto: Agence Olloweb | Unsplash

Checklist: screening van personeel

Het recht op privacy is een groot goed. Toch kan een HR-professional veel doen om er voor te zorgen dat hij weet wie hij aanneemt. Het ministerie van Justitie en Veiligheid zet alles wat mag en wat moet bij de screening van personeel op een rij.

Via je lijf al duwend je talent ontdekken

Via je lijf al duwend je talent ontdekken

Door een fysieke test je talent ontdekken - de zogenoemde Leader Being Strength. Onderzoeker Mirjam Baars onderging het.

Prinsjesdag bracht weinig nieuws, afwachten tot arbeidsmarktveranderingen concretiseren

Prinsjesdag bracht weinig nieuws, afwachten tot...

In de Prinsjesdagstukken stonden arbeidsmarktveranderingen opgesomd, maar allen waren al eerder aangekondigd. Het is wachten totdat dat concreter wordt, stellen HR-experts. Maar er werden ook onderwerpen gemist.

(Foto: Marco de Benedictis/Shutterstock)

Experts: 'HR gaat komende jaren te maken krijgen met koopkracht- en...

De problemen rondom koopkracht en armoede gaan volgens experts de komende jaren doorsijpelen in HR. Dat vergt creativiteit en standvastigheid.

Minimumuurloon: goed idee, maar zorgt voor scheefgroei en complexiteit

Minimumuurloon: goed idee, maar zorgt voor scheefgroei en complexiteit

De Prinsjesdagstukken bevestigen dat de invoering van het wettelijk minimumuurloon per 1 januari 2024 doorgaat. Een goede wet, vinden experts, maar brengt ook problemen met zich mee.

Compensatieregeling transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging wegens ziekte van de baan

Compensatieregeling transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging...

De compensatie voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging vanwege ziekte van de werkgever zal niet in werking treden.

73,7 miljoen van STAP-budget naar SLIM-regeling

73,7 miljoen van STAP-budget naar SLIM-regeling

Een deel van het STAP-budget wordt in 2024 ingezet voor verhoging van de SLIM-regeling. Aan de SLIM-regeling wordt tijdelijk een voorziening voor individuele scholing toegevoegd.

Prinsjesdag 2023: de wijzigingen voor HR

Prinsjesdag 2023: de wijzigingen voor HR

Op Prinsjesdag 2023 lees je alle belangrijke highlights voor HR als eerste op PW. Met onder meer nieuws over STAP en de compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging wegens ziekte werkgever.

Wel of geen sabbatical: dit zegt de rechter

Wel of geen sabbatical: dit zegt de rechter

De cao biedt de werkneemster ruimte voor een sabbatical. Maar toen ze die wilde opnemen, mocht dat niet van de werkgever. De rechter moest eraan te pas komen.

Zo werkt Gom aan werkgeluk

Zo werkt Gom aan werkgeluk

Elke schoonmaakmedewerker verdient oprechte aandacht. Dit vindt Marjolein Reijs, HR-directeur Gom Schoonhouden. "Steeds meer opdrachtgevers onderkennen dat iedereen ervan profiteert wanneer onze medewerkers goed en veilig kunnen werken."