nieuws

FNV wil vitaliteitsregeling al vanaf volgend jaar

Personeelsmanagement

Vakcentrale FNV wil dat de vitaliteitsregeling al per 2012 wordt ingevoerd, zodat werknemers ook volgend jaar fiscaal voordelig kunnen sparen. Het kabinet is van plan de regeling per 2013 in te voeren. De voorganger van de vitaliteitsregeling, de spaarloonregeling, wordt echter per eind dit jaar afgeschaft. Hierdoor hebben werknemers een jaar lang geen mogelijkheid om fiscaal gunstig te sparen.

Volgens de FNV heeft het kabinet de financiële ruimte om de regeling, die bedoeld is om mensen gezond langer te laten werken, eerder in te voeren. Die ruimte is er omdat de verlaging van de overdrachtbelasting minder kost dan gedacht, stelt de FNV. Voorzitter Agnes Jongerius: "Die vitaliteitsregeling kan dus gewoon in januari al worden ingevoerd. Hoe eerder, hoe beter. Een belastingvoordeel in deze tijden is voor de meeste werknemers meer dan welkom."

Lees ook:

Verzekeraars: Vitaliteitsspaarregeling is te mager

Levensloop en spaarloon maken plaats voor vitaliteitssparen

Reageer op dit artikel