nieuws

Hoogste ziekteverzuim bij openbaar bestuur

Personeelsmanagement

Hoogste ziekteverzuim bij openbaar bestuur

Het ziekteverzuim van werknemers in Nederland kwam in het tweede kwartaal van 2011 uit op 4,1 procent. In de horeca was met 2,5 procent het verzuim het laagst.

Het ziekteverzuim in Nederland heeft zich de laatste jaren vrijwel gestabiliseerd. In het tweede kwartaal van 2011 lag het op 4,1 procent. Een jaar eerder was dit 4,0 procent. Dit betekent dat gemiddeld per dag 1 op de 25 werknemers als ziek te boek staat.

Hoogste verzuim bij openbaar bestuur
De bedrijfstakken met het hoogste ziekteverzuim zijn het openbaar bestuur, het onderwijs en de industrie. Het ziekteverzuim bedroeg daar 5,1 procent. Ook in de gezondheidszorg lag het verzuim met 5,0 procent relatief hoog.

Toename ziekteverzuim
Hoewel de horeca in het tweede kwartaal van 2011 het laagste ziekteverzuim had, is het verzuim daar wel behoorlijk toegenomen. Het verzuim in de horeca lag vorig jaar nog op 2,1 procent. Ook bij het openbaar bestuur en de industrie is het verzuim fors gestegen.

Reageer op dit artikel