nieuws

‘Werkvloer wordt steeds vervelender’

Personeelsmanagement

Werknemers vervelen zich massaal, maar durven dat niet te tonen. Van alle gevoelens wordt alleen boosheid vaker verborgen gehouden.

Dat stelt Sandi Mann, hoogleraar Psychology aan de University of Central Lancashire. Verveling komt net zo vaak voor onder mensen met veeleisende banen als onder de mensen die simpeler werkzaamheden verrichten. Volgens Mann wordt de werkplek steeds vervelender door een toenemende vergadercultuur en wettelijke voorschriften die leiden tot meer bureaucratie.

Maar het is ook de veranderende mentaliteit die bijdraagt aan het probleem, stelt Mann. 'Mensen willen voldoening halen uit alles wat zij doen. Vergelijk dat met de generatie van onze grootouders. Zij koesterden niet de wens van ontwikkeling. Zij gingen niet de kolenmijnen in om daar voldoening uit te halen', zegt zij tegen CNN.

Mann zegt dat verveling net zo stressvol is als daadwerkelijke stress. Maar daar waar er allerlei trainingen zijn om mensen te leren omgaan met de eisen die op de werkvloer aan hen worden gesteld, zijn er maar weinig werkgevers die durven toegeven dat hun werknemers zich vervelen. Er wordt daarom zelden iets aan de situatie gedaan.

 

Reageer op dit artikel