nieuws

Motorrijdende forens kost Maleisië fortuin

Personeelsmanagement

Motorrijdende forens kost Maleisië fortuin

Maleisische werknemers die de motor gebruiken om naar hun werk te gaan, drukken op de schatkist. Zij krijgen namelijk zo vaak een ongeluk dat het de staat miljoenen kost.

Dat stelt de Maleisische minister van Human Resources dr Subramaniam in de New Straits Times. De sociale zekerheidinstelling Socso heeft in de laatste anderhalf jaar al 720 miljoen Ringit uitgekeerd, omgerekend is dat ruim 184 miljoen euro aan weggebruikers die gewond raken bij een ongeluk. Een groot deel van de slachtoffers is forens op een motorfiets. Meer dan de helft van de ongelukken gebeurt als mensen op weg naar hun werk zijn, en 55 procent als de slachtoffers dichter dan vijf kilometer bij hun werk zijn.

De industrie en de lokale overheid zijn de branches waarvan de werknemers het vaakst een verkeersongeluk krijgen. De meeste verwondingen zijn ernstiger dan ze zouden hoeven te zijn, omdat de forenzen niet voor hun eigen veiligheid zorgen. Zo dragen veel mensen geen helm of andere beschermende kleding.

Reageer op dit artikel