nieuws

Slechte relatie met manager jaagt werknemer weg

Personeelsmanagement

Slechte relatie met manager jaagt werknemer weg

Het merendeel van de mensen die niet goed overweg kunnen met hun manager, wil een andere baan.

Dit blijkt uit een onderzoek van StepStone dat is gehouden onder 5.600 werknemers in Europa.

Ruim een kwart (27%) van de Europese werknemers heeft een slechte relatie met zijn manager. Voor 18 procent levert die slechte relatie zoveel ongenoegen op dat ze het liefst een andere baan willen. In Nederland zijn de verhoudingen beter dan het Europese gemiddelde. Hier heeft 80 procent een goede relatie met zijn manager.

Mirjam Aardoom Directeur van StepStone Nederland zegt: ’’Een slechte relatie met je manager en je collega’s kan een belangrijke reden zijn om het bedrijf waarbij je werkt te verlaten. Voordat mensen aan een baan beginnen zouden zij moeten uitzoeken of ze wel binnen de
bedrijfscultuur passen, hoe het management omgaat met de werknemers en of ze denken dat ze goed om kunnen gaan met hun toekomstige manager. Het is het ook zeker de moeite waard om te vragen of je misschien alvast wat toekomstige collega’s kunt ontmoeten.’’

Reageer op dit artikel