nieuws

Werknemers steeds blijer op hun werk

Personeelsmanagement

Nederlanders zijn steeds blijer op hun werk. Hoe tevreden is de Nederlander in vergelijking met zijn Europese collega’s?

Nederlanders zijn tevreden met de sfeer op het werk. Een derde is ronduit tevreden met de omgeving waarin hij werkt en wordt hierdoor gemotiveerd. Daarnaast zegt nog eens ruim 40% het merendeel van de tijd tevreden te zijn. Dit blijkt uit onderzoek van StepStone onder 5400 deelnemers uit negen Europese landen.

Twee jaar geleden vond nog maar 58% van de werknemers in Europa dat de sfeer op het werk goed was, maar dat er ook wel wat slechte dagen tussen zaten. Nu, twee jaar verder, is dit al 64%. De werksfeer in Europa wordt dus steeds beter.

Lees ook: sfeer belangrijker dan salaris

Maar een vijfde van de Europeanen geeft aan een goede sfeer op hun werkplek te ervaren en hierdoor meer motivatie te krijgen. Wel daalt het aantal mensen dat de sfeer als niet plezierig ervaart nog steeds. Twee jaar geleden vond 42% de sfeer op het werk niet prettig, nu is dit nog maar 36%. De overige mensen vinden hun werkplek wel fijn, maar vinden dat er ook mindere aspecten aan hun werk zitten.

In Denemarken en het Verenigd Koninkrijk geven de meeste werknemers aan de werksfeer niet aangenaam te vinden. Bijna de helft van de werknemers zegt teleurgesteld te zijn over de interactie die zij met hun collega’s hebben. Maar 15% zegt hier een goede sfeer op het werk te hebben. In alle andere landen waren de resultaten bijna hetzelfde.

Reageer op dit artikel