nieuws

Betrokken personeel? Kijk rond op de werkvloer.

Personeelsmanagement

Betrokken personeel? Kijk rond op de werkvloer.

Werkgevers moeten weten wat er speelt op de werkvloer. Als dat lukt, kunnen ze rekenen op betrokken personeel.

Dat blijkt uit onderzoek van personeelsonderzoeksbureau Effectory. Medewerkers die de stelling ‘De directie weet wat er speelt op de werkvloer’ negatief tot neutraal beoordelen, scoren gemiddeld een 6,7 op betrokkenheid bij hun organisatie. Medewerkers die de stelling positief beoordelen scoren gemiddeld een 8,4.

Eenzelfde link is zichtbaar bij bevlogenheid (6,1 versus 7,3), tevredenheid (6,9 versus 8,2) en beoordeling van de organisatie als geheel (6,3 versus 7,8). In organisaties waar de directie positief beoordeeld wordt scoren de medewerkers dus op alle gebieden hoger.

Directie moet voorbeeldgedrag tonen

“Het is erg belangrijk dat een organisatie een inspirerende directie heeft die – waar ze ook rondloopt – uitdraagt en uitstraalt waar de organisatie voor staat”, zegt Effectory-directeur en HR-trendwatcher Guido Heezen. “Dat betekent dat voorbeeldgedrag wordt getoond, de directie toegankelijk is, oprechte interesse toont en zich ook écht onder de mensen begeeft.

Volgens Heezen kunnen directeuren die op de werkvloer samenwerken met hun medewerkers zich ‘onsterfelijk maken binnen de organisatie’. Door de betrokkenheid van een leidinggevende zou de medewerkers zich gesteund voelen. Volgens Heezen zorgt dit er vervolgens weer voor dat werkgevers het verborgen potentieel van werknemers beter kunnen benutten.

Lees ook: Sociale innovatie: zo pak je het aan

 

 

Reageer op dit artikel