nieuws

HRM-studenten testen kennis in virtuele wereld

Personeelsmanagement

HRM-studenten testen kennis in virtuele wereld

HRM-studenten van hogeschool Saxion gaan hun strategische vaardigheden oefenen met behulp van serious gaming.

Dat heeft de opleider laten weten. De hogeschool wil er met ‘serious gaming’ voor zorgen dat de studenten op een ‘veilige’ manier HRM-maatregelen kunnen toepassen. De game is ontwikkeld door informaticastudenten van hogeschool Windesheim.

‘HRM is meer dan statische kennis’


Toekomstige HR-medewerkers die met het spel aan de slag gaan, kunnen volgens de hogeschool direct de effecten van hun strategiekeuze zien. Dit gebeurt in nagebootste bedrijfssituaties. ‘Strategische HRM is meer dan HRM-instrumeten statische kennis van een bedrijf’, zegt de opleider. ‘Het gaat ook om kennis van de mogelijke impact van een strategie, de incubatietijd van voorgenomen maatregelen, de kosten en medewerkerstevredenheid.’ De virtuele HR-afdeling moet al deze onderwerpen aan bod laten komen.

In het spel wil een ‘evil overlord’ de wereld domineren. De speler moet het personeelsbestand, dat bestaat uit kleine groene wezentjes, zo goed mogelijk laten aansluiten op de bedrijfsstrategie. De virtuele werkvloer is overigens geen kantoor, maar een piramide.

Als het spel de testfase met succes doorlopen heeft, wil de opleider uitzoeken of het mogelijk is de virtuele wereld ook in te zetten voor onderzoeks- en adviesdoeleinden.

Lees ook: Werkgever is te weinig betrokken bij onderwijs

Reageer op dit artikel