nieuws

Vrouwelijke werknemer steeds vaker hoogopgeleid

Personeelsmanagement

Vrouwen schrijven zich steeds vaker in voor een HBO- of universitaire studie. In tegenstelling tot vroeger zijn zij nu hoger opgeleid dan mannen.

In het rapport ‘Women in Business’ analyseert adviesbureau Grant Thornton de positie van vrouwen in de wereldwijde arbeidsmarkt. De onderzoekers keken onder meer naar de opleidings-achtergrond en het aantal vrouwen in management posities.

Volgens de onderzoekers zijn vrouwen op het gebied van opleidingsniveau de mannen aan het inhalen. Vooral het aantal inschrijvingen aan een hogeschool of universiteit neemt toe. Ter vergelijking: In 1970 schreven wereldwijd voor iedere 100 mannen zo’n 74 vrouwen zich in voor hogescholen en universiteiten. Tegenwoordig zijn er voor iedere 100 mannen 108 vrouwen.

Binnen de Europese Unie ligt dat aantal nog hoger. Daar zijn er voor elke 100 mannen 126 vrouwen, bijna de helft meer dan in 1980.

‘Salarisverschil wordt steeds kleiner’

De onderzoekers verwachten dat het stijgende aantal hoogopgeleide vrouwen ervoor zorgt dat de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen de komende jaren steeds minder worden.

Aan het onderzoek deden ongeveer 6.700 leidinggevenden mee.

Lees ook: Vrouwen krijgen hogere beloning dan mannen

____________________________________________________________________________________________

Platform PW De Gids Banen
Bekijk actuele HR vacatures

____________________________________________________________________________________________

Reageer op dit artikel