nieuws

Wat doet HR tegen geweld op de werkvloer?

Personeelsmanagement

Wat doet HR tegen geweld op de werkvloer?

Elke werkgever is verplicht zijn werknemers te beschermen tegen agressie en geweld. Het lijkt erop dat geweld op de werkvloer vaker voorkomt. Is dat ook zo? En hoe groot is het probleem eigenlijk?

Een werknemer steekt een collega neer na een ruzie. Na een arbeidsconflict doet een personeelslid een bommelding waardoor het hele bedrijf moet worden ontruimd. Een gepeste collega wordt ziek, neemt ontslag en eist een flinke vergoeding van zijn werkgever. In PW de Gids Vakbase staan talloze voorbeelden van rechtszaken over agressie en pesten op de werkvloer.

Belang werkgevers

Het is niet alleen in het belang van werknemers dat werkgevers beleid tegen agressie en geweld voeren, maar ook in het belang van de organisatie. Werknemers die worden gepest of slachtoffer zijn van agressie zijn immers vaker ziek, hebben minder vertrouwen in hun eigen inzetbaarheid, zien hun productiviteit dalen en zijn sneller geneigd om de organisatie te verlaten. Vakmedianet doet daarom onderzoek naar agressie op de werkvloer. Hoe vaak komt het voor? Wie zijn de daders? Voeren organisaties beleid? En wat zijn de gevolgen voor de werknemer? Wij stellen het bijzonder op prijs als u mee wilt doen aan dit onderzoek. Alle antwoorden worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Klik hier voor de vragenlijst  voor het onderzoek over agressie op de werkvloer.

Reageer op dit artikel