nieuws

Aanpak ziekteverzuim werkt

Personeelsmanagement

Aanpak ziekteverzuim werkt

Alle maatregelen om het ziekteverzuim aan te pakken, lijken vruchten af te werpen. Het ziekteverzuim in ons land is gezakt naar 4,09 (4,5) procent.

In het eerste kwartaal van 2013 bedroeg het gemiddeld ziekteverzuimpercentage nog 4,5 procent. In het eerste kwartaal van 2014 is dit percentage gedaald tot 4,09 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Duurzame inzetbaarheid

Kick van der Pol, voorzitter van de Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan (Oval) vindt dat deze cijfers laten zien dat de aanpak van de arbodienstverleners van verzuim leidt tot resultaten. “Mede door onze continue aandacht voor preventie van uitval, onze expliciete aandacht voor gezondheid en vitaliteit op het niveau van individu, management en organisatie en onze inzet om verzuim te verminderen of zelfs te voorkomen is het ziekteverzuimpercentage in vergelijking tot een jaar eerder gedaald. Dit is goed nieuws, maar we zijn er nog niet. Het is nu van groot belang om te investeren in preventie en duurzame inzetbaarheid.

De horeca, zo blijkt uit de CBS-cijfers, heeft met 2,1 procent het laagste ziekteverzuimpercentage. Het onderwijs scoorde het hoogst met een percentage van 5,3 procent.

Tip: meer weten over duurzame inzetbaarheid? Kijk dan eens op www.overdi.nl.

Reageer op dit artikel