nieuws

Speciaal festival voor nachtwerkers

Personeelsmanagement

Speciaal festival voor nachtwerkers

Geen zomerfestivals voor mensen met nacht- of ploegendienst: vanwege werk moeten zij feestjes vaak voorbij laten gaan. Speciaal voor deze medewerkers komt er een nachtfestival.

Voor mensen die regelmatig ’s nachts werken, organiseert radio-dj Joram Kaat (EO) deze maand het 3FM Nachtfestival. Volgens Kaat missen mensen die nachtdiensten draaien, zoals vrachtwagenchauffeurs, verpleegkundigen en radio-dj’s, vaak concerten of festivals. Er is sprake van nachtdienst als een medewerker tussen 00.00 uur en 06.00 uur één of meer uur werkt. Lees meer regels over werk- en rusttijden rondom nachtdienst (>PW De Gids Vakbase).

Kaat werkt zelf ook ’s nachts en kwam daarom op het idee om voor deze groep een speciaal evenement te organiseren. De dj regelde hiervoor alles, van locatie en licht, tot geluid en catering samen met zijn luisteraars, mensen die veelal ’s nachts aan het werk zijn. Het evenement wordt gehouden in de nacht van 26 op 27 augustus in het Koelhuis in Zutphen. (ANP)

 

Reageer op dit artikel