nieuws

Asscher wil eind aan pesten op werkvloer

Personeelsmanagement

Asscher wil eind aan pesten op werkvloer

Minister Asscher van Sociale Zaken gaat extra aandacht besteden aan pesten op de werkvloer. De bewindsman zei dat in een debat met de Tweede Kamer over arbeidsomstandigheden.

Asscher reageerde op een pleidooi van PvdA-Kamerlid Kerstens. Die wees op onderzoek waaruit blijkt dat pesten op de werkvloer toeneemt. Asscher zegde toe maatregelen die voor 2016 op de agenda stonden, volgend jaar al te gaan nemen.

Stress door pesten

De minister wil het taboe rond pesten op de werkvloer doorbreken. Ook wil hij de inspectie van zijn departement laten optreden als bedrijven te weinig ondernemen tegen pestgedrag van personeel. Volgens de minister hebben meer dan 500.000 werknemers te maken met pestgedrag van collega’s. Het gaat om een “diep ingrijpend probleem”, dat de aanleiding is voor veel stress.

Week van de werkstress

Maandag begint de Check je Werkstress Week, waarin werkgevers en werknemers tijdens allerlei activiteiten gewezen worden op de gevaren van stress. Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het ziekteverzuim dat met werk te maken heeft, komt door werkstress. Asscher kondigde begin dit jaar een langdurige campagne aan tegen werkstress en psychosociale arbeidsbelasting . (Bron ANP/overdi.nl)

Meer weten over werkdruk? Meld u nog snel aan voor het congres Over werkdruk op donderdag 6 november. 

 

Reageer op dit artikel