nieuws

Gifdossier defensie is weg

Personeelsmanagement

Gifdossier defensie is weg

Het dossier over het werk met gifstoffen op vliegbasis Twente is waarschijnlijk vernietigd.

Het dossier, waar in staat hoe defensie hun personeel in de jaren ’90 bewust blootstelde aan gisftige stoffen, is hoogswaarschijnlijk vernietigd door het Openbaar Ministerie. Dat bericht de Twentsche Courant-Tubantia. In augustus raakte de kwestie van de vergiftiging van defensiepersoneel aan het licht door onderzoek van de Volkskrant.

In die tijd zat de Arbeidsinspectie de vliegbasis op de huid, omdat er onvoldoende rekening werd gehouden met de veiligheid van werknemers. Zij werkten onbeschermd in slecht geventileerde ruimtes met giftige verf. De inspectie maakte in 1994 proces-verbaal op. De verboden handelingen moesten meteen stoppen.

Toen al boog het OM zich over de kwestie, aldus de regionale krant. De Luchtmacht in Den Haag sprak in 1994 af dat de commandant van de vliegbasis een verklaring zou afleggen. De Luchtmacht zelf was bereid om de zaak te schikken. De Twentsche Courant-Tubantia wilde de juridische afloop weten, maar werd te verstaan gegeven dat het dossier is vernietigd. (MediaWatch)

 

Reageer op dit artikel