nieuws

NS-directie legt patat aan banden

Personeelsmanagement

NS-directie legt patat aan banden

De NS-directie wil hun personeel gezonder maken: de vette hap in de kantine moet duurder.

NS-personeel moet gezonder gaan eten, dat vindt de directie van de treinmaatschappij. Om dat te bereiken wil de werkgever de ‘vette hap’ ontmoedigen bij conducteurs en kantoorpersoneel.

Dat meldt De Telegraaf  dat op basis van de aanbesteding van NS Stations. De stationsorganisatie van de NS is op zoek naar een cateraar die in kantines gezonder voedsel gaat voorschotelen. Als het aan de directie ligt mogen ongezonde snacks ‘best wat duurder’. Daarmee moet personeel worden verleid tot de consumptie van biologische producten, weet de krant.

Vooral voor het vrouwelijk kantoorpersoneel wordt dit lastig, blijkt uit eerder onderzoek onder een vrouwelijke testgroep van de Universiteit van Kopenhagen. Medewerkers die veel achter de computer zitten, zijn meer geneigd te snacken.

Vakbond FNV vraagt zich af of dat ook echt gaat gebeuren. Volgens de belangenbehartiger heeft gezond voedsel nog niet de voorkeur en gaan de NS’ers de verandering van spijs ‘niet voor zoete koek slikken’. (MediaWatch)

TIP: Hoeveel levert elke geïnvesteerde euro in het gezondheidsbeleid netto op? Lees het op PW De Gids Vakbase.

Lees ook: “Bemoeit u zich alstublieft wel/niet met mijn leefstijl!”

Reageer op dit artikel