nieuws

Toets voor duurzame inzetbaarheid

Personeelsmanagement

Toets voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid lijkt een ongrijpbaar begrip. Hoe toets je het? Er is nu een toets ontwikkeld door het nationale normeninstituut NEN.

Het gaat om een webtool waarmee organisaties hun duurzame inzetbaarheid kunnen toetsen. In 2010 verscheen de NEN-praktijkrichtlijn Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Deze richtlijn bevat een definitie van het begrip. De webtool NPR 6070  is gebaseerd op deze praktijkrichtlijn. Nationale-Nederlanden bijt het spits af en werkt als eerste met het instrument.

Drie delen

Het instrument bestaat uit drie delen: een gratis online quickscan, een detailscan om de eigen denkbeelden, de manier van werken, het dagelijkse gedrag en de resultaten in kaart te brengen en een toekomstvisie te ontwikkelen en een zelfverklaring. Hiermee kunnen organisaties aangeven in welke mate ze NPR 6070 toepassen en wat daarvan de resultaten zijn. De zelfverklaring kan vervolgens worden gepubliceerd op de website www.duurzaaminjewerk.nl.

Reageer op dit artikel