nieuws

Werknemer krijgt 7,5 van baas

Personeelsmanagement

Werknemer krijgt 7,5 van baas

Nederlandse werknemers krijgen het cijfer 7,5 van hun baas. BV Nederland lijkt tevreden.

Zo blijkt uit een enquête van VNO-NCW-ondernemersblad Forum, onder 336 werkgevers. De resultaten laten tevreden ondernemers zien: 77 procent van hen is tevreden over een behoorlijk percentage van zijn medewerkers. Ondanks de tevredenheid heeft 72 procent ook wel een enkeling in dienst die hij liever de deur zou wijzen. Voor 6 procent van de ondernemers gaat het daarbij zelfs om een flink aantal.

Luie medewerkers blijken echter schaars, want 99 procent van de werkgevers zegt er hooguit een paar in huis te hebben. De meesten weten juist van aanpakken: de meerderheid van de ondernemers geeft aan dat de meeste personeelsleden hun geld wel opleveren.

Lees ook: Rapportcijfers voor HRM: het belang van de basis

Maar net even een stapje harder lopen om de werkgever te helpen in moeilijke tijden, dat doen veel werknemers niet. Een flink deel van het personeel denkt niet echt mee over de toekomst van het bedrijf, is de ervaring van driekwart van de ondernemers. Veel werknemers kijken te weinig naar de belangen van het bedrijf. ‘Werknemers hebben de instelling dat alles hen voorgekauwd moet worden. Ik mis weleens de intrinsieke drijfveer om initiatieven te ontplooien’, zegt een van de ondernemers. Zijn conclusie kan kloppen: uit eerder onderzoek blijkt dat slechts 37 procent van de werknemers zich echt betrokken voelt bij hun werkgever.

TIP: Lees hoe u betrokkenheid stimuleert bij medewerkers in het blog van Mervyn Nankoe op HRbase.

Reageer op dit artikel