nieuws

Bankier zegt hypotheek vaarwel

Personeelsmanagement

Bankier zegt hypotheek vaarwel

Korting op de hypotheek: voor ING-personeel is deze arbeidsvoorwaarde verleden tijd.

Werknemers van de bank krijgen voortaan geen korting meer van hun werkgever als zij een nieuwe hypotheek afsluiten. Dat meldt het Financieele Dagblad dinsdag.

TIP: Lees hoe u een collectieve arbeidsvoorwaardenregeling wijzigt op PW De Gids Vakbase.

ING maakte zijn plan gisteren intern bekend aan zijn werknemers. Nieuwe werknemers krijgen per 1 januari 2015 geen korting meer op een ING-hypotheek. Voor het huidige personeel geldt voor nieuwe hypotheken een overgangsregeling van een jaar.

De ING voegt zich als Nederlands grootste bank nu bij een groeiend aantal instellingen in de financiële sector die de korting op hypotheek of verzekering als arbeidsvoorwaarde vaarwel zegt of dreigt te zeggen, zoals Het Financieele Dagblad vorige week al berichtte. De maatregel van ING verhoogt de druk op andere banken en toezichthouders om ook in de regeling in te grijpen.

Volgens ING is het een maatschappelijke wens om de omvang van voordelen die personeel in de financiële sector wordt aangeboden in te perken via wetgeving en fiscale maatregelen. Het schrappen van de hypotheekkorting past in die ontwikkeling. (MediaWatch)

Reageer op dit artikel