nieuws

Gesprekscyclus: hoe documenteert u?

Personeelsmanagement

Gesprekscyclus: hoe documenteert u?

De meeste functioneringsgesprekken worden nog op papier, in Word of Exel geregistreerd.

39 procent van de functioneringsgesprekken of voortgangsgesprekken die managers in het kader van talent management met hun medewerkers houden, worden gewoon in een Exel-sheet gedocumenteerd. Slechts 1 op de vijf gesprekken wordt opgeslagen in een e-HRM-systeem.

TIP: Leer meer over het functioneringsgesprek en het personeelsdossier op PW De Gids Vakbase.

Dat blijkt uit de jaarlijkse HR Benchmark 2014-2015 van HR-cloudleverancier Raet, uitgevoerd door TNS Nipo. Het onderzoeksbureau ondervroeg hiervoor 1168 medewerkers, 314 HRM’ers en 91 bestuursleden. Het onderzoek naar talent management laat zien dat 29 procent van de gespreksrapportages zelfs nog als papieren formulier in het personeelsdossier belandt.

Slechts een op de vijf (22 procent) werkgevers maakt inmiddels gebruik van e-HRM bij de uitvoering van talentmanagement, waarbij managers en medewerkers de gegevens zelf invoeren. 32 procent van deze gesprekken wordt geregistreerd in een centraal HR-systeem. Slechts 2 procent heeft een talentmanagementsysteem waarin de ontwikkeling van het personeel wordt vastgelegd. Een even groot aantal gebruikt registreert de gesprekken via een mobiele app. Voor persoonlijke ontwikkelingsgesprekken en beoordelingsgesprekken lopen cijfers elkaar niet ver mis.

Lees meer resultaten in de whitepaper Onderzoek Talentmanagement 2014-2015; van inzicht naar actie

 

Reageer op dit artikel