nieuws

Kwart ziekteverzuim door werk

Personeelsmanagement

Kwart ziekteverzuim door werk

Van alle medewerkers heeft bijna de helft (48 procent) zich vorig jaar ten minste één keer ziek gemeld.

Bijna een kwart van dit ziekteverzuim (23 procent) had deels of hoofdzakelijk te maken met werk. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Voor 71 procent van de werknemers had het ziekteverzuim volgens het statistiekbureau niets te maken met werk.

Ziekteverzuim door werk

Ziekteverzuim wegens het werk komt het meest voor in de horeca, het onderwijs en de bouw. In de bedrijfstakken vervoer en de bouw is het verzuim vaak langdurig. Verder speelt leeftijd een rol: hoe ouder de werknemer, hoe langer het verzuim meestal duurt. Het verzuim is meestal langdurig als dit verband houdt met het werk. (ANP)

Percentage ziekteverzuim daalt

Dit jaar lijkt het ziekteverzuim weer lager uit te komen. Eind september meldde het CBS dat het ziekteverzuimpercentage in ons land in het tweede kwartaal van dit jaar was gedaald, tot 3,7 procent. Dat betekent dat er van alle 1000 werknemers in Nederland 37 wegens ziekte thuis zaten. In dezelfde periode drie jaar geleden waren er op 1000 werknemers nog 41 ziek. In de jaren daarna nam dit aantal langzaam maar gestaag af, aldus het CBS.

Hoe brengt u het verzuim terug naar 3% of lager.  Klik hier voor meer informatie.

 

Reageer op dit artikel