nieuws

Best practices Gezond Bedrijf

Personeelsmanagement

Best practices Gezond Bedrijf

Voor het Actieplan Gezond Bedrijf zijn 15 best practices geselecteerd. Zij dienen als voorbeeld voor andere bedrijven in het midden- en kleinbedrijf.

Aan het Actieplan Gezond Bedrijf doen inmiddels 300 bedrijven in het midden- en kleindbedrijf mee. Met dit Actieplan wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid MKB’ers bewust maken van de noodzaak de duurzame inzetbaarheid, en specifiek de gezondheid van medewerkers te verbeteren. “We hebben voorbeelden van bouwbedrijven die tijdens de crisis in omzet en winst zijn gegroeid. Daar heeft het Actieplan zeker aan bijgedragen”, zegt Alan Hameetman, projectleider.

Een van de geselecteerde best practices is Verhuisbedrijf Voerman International, dat volgens directeur Personeel Organisatie & Kwaliteit Rob Sybesma is opgenomen “omdat wij actief bezig zijn met gezond ondernemen. Zo zet ons bedrijf dienend leiderschap in om duurzame inzetbaarheid te bevorderen.”

Tip! Lees het whitepaper “Een gezond bedrijf begint bij gezonde medewerkers”

Zelf was Sybesma in eerste instantie wat sceptisch om deel te nemen, maar na een tijdje was hij om. “Ik zag het verschil bij medewerkers. Een verschil dat overigens ook in harde cijfers waarneembaar is, bijvoorbeeld in de tevredenheidscijfers, verzuimcijfers en verloopcijfers. Het bewijs dat onze aanpak werkt en dat we goed bezig zijn.”

Het Actieplan Gezond Bedrijf bestaat onder meer uit bijeenkomsten over hoe MKB’ers duurzame inzetbaarheid en het stimuleren van gezonde medewerkers kunnen laten samenvloeien in het bestaande beleid. Daarnaast geven adviseurs bedrijven individueel advies over mogelijkheden en kansen die er liggen. “Zo komen we tot een persoonlijk plan van aanpak hoe ze een slim en gezond bedrijf kunnen voeren”, zegt projectleider Hameetman.

Lees meer over het Actieplan in Gezonde medewerkers voor een gezond bedrijf op Over Duurzame Inzetbaarheid.

 

Reageer op dit artikel