nieuws

Kantoortuin: hel of zegen?

Personeelsmanagement

Kantoortuin: hel of zegen?

Een gedeelde en flexibele werkplek zou de communicatie en samenwerking moeten bevorderen. Maar hoe gedijt een werknemer hierin?

Onderzoeken laten zien dat niet iedereen gebaat is bij kantoortuinen en flexplekken. Geluidsoverlast en gebrek aan privacy zijn veel voorkomende klachten. Gebrek aan concentratie is het gevolg. En dat heeft direct invloed op de productiviteit.

Mariannne Sturman, oprichter van Moneypenny, adviseert bedrijven die Het Nieuwe Werken invoeren en vaak ook de werkomgeving aanpassen. Als je als bedrijf alleen maar zegt: ik ga het kantoor vernieuwen en de kantoortuin introduceren en meer niet, dan zal je zien dat de productiviteit achteruitgaat. Je moet de vraag stellen: wat doen we hier en welke ruimte en welke type mensen zijn daarvoor geschikt? Wat is de functie van je kantoor? Is dat om concentratietaken uit te voeren? ”Ook moeten bedrijven zichzelf de vraag stellen of ze anders gaan inrichten om vierkante meters en daarmee kosten te besparen en tegelijkertijd nog wel steeds verlangen dat mensen elke dag naar kantoor komen. Sturmans advies: “Laat de mensen kiezen waar ze werken en faciliteer geschikte werkplekken. Daar laten tal van bedrijven ontzettend veel liggen.”

Lees het complete artikel Kantoortuin: hel of zegen? op Over Duurzame Inzetbaarheid.

Meer weten over leidinggeven aan Het Nieuwe Werken? Volg de 5-daagse Masterclass Over Het Nieuwe Werken.

Reageer op dit artikel