nieuws

Marktwerking schaadt re-integratie

Personeelsmanagement

Marktwerking schaadt re-integratie

Private verzekeraars zijn minder goed in de re-integratie van langdurig arbeidsongeschikte werknemers dan het UWV, waar ze mee moeten concurreren.

Bepaalde groepen werkgevers lijken juist minder te doen aan activering van zieke werknemers als ze eenmaal een private verzekering hebben afgesloten, omdat ze de risico’s op schade daarmee grotendeels hebben afgedekt.

Dat is volgens Het Financieele Dagblad de verrassende conclusie van wetenschappers die de effectiviteit van het zogenoemde hybride stelsel hebben onderzocht in een nieuwe studie. De markt voor arbeidsongeschiktheidverzekeringen is sinds 2006 opengegooid voor commerciële verzekeraars, in de hoop dat zij zouden concurreren met de publieke aanbieder UWV en uiteindelijk een efficiënter systeem zouden helpen bouwen waarbij minder mensen lang langs de zijlijn van de arbeidsmarkt blijven.

Lees het hele artikel over re-integratie op fd.nl (inloggen)

Reageer op dit artikel