nieuws

Het zakelijk voordeel van arbeidsbeperkten

Personeelsmanagement

Het zakelijk voordeel van arbeidsbeperkten

Het inzetten van werknemers met een arbeidsbeperking levert de organisatie zakelijke voordelen op. Welke?

De overheid werkt via de Participatiewet aan het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar sommige bedrijven hebben daar geen Participatiewet voor nodig, die draaien volledig op dit soort werknemers. Wat zijn de zakelijke voordelen van deze sociale ondernemingen?
‘Het mes snijdt aan twee kanten’, zegt Bas de Ruiter, eigenaar van restaurant Ctaste, een restaurant die gerund wordt door blinden en slechtzienden. Samen met Otto Reuchlin, eigenaar van administratiebureau Peer, waar hoogopgeleide finance-professionals met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, praat hij in de uitzending van People Power FM over de voordelen van het sociaal ondernemerschap. Beluister het audio-fragment:

Reageer op dit artikel