nieuws

NS lonkt naar ontslagen Imtech’ers

Personeelsmanagement

NS lonkt naar ontslagen Imtech’ers

De NS is hard op zoek naar hooggeschoolde ICT’ers of technisch personeel. Het spoorbedrijf roept ontslagen techneuten van Imtech op om vooral te solliciteren.

De NS heeft honderden ICT- of technisch geschoolde medewerkers nodig, schrijft het AD dinsdag. “Laat die ontslagen techneut van bijvoorbeeld Imtech maar komen. Oók als hij 50-plus is. Als hij de goede papieren heeft, als hij elektrotechniek heeft gestudeerd of lucht- en ruimtevaartechniek, dan is leeftijd geen enkel probleem”, zegt Zita Odink, die bij de NS verantwoordelijk is voor de werving, in de krant. In totaal is het spoorbedrijf dit jaar op zoek naar 4500 mensen op alle niveaus.

Vraag ICT’ers blijft stijgen

De vraag naar ICT-personeel is vorig jaar flink toegenomen, blijkt uit een onderzoek van het UWV naar de werkgelegenheid in de ICT-sector. De uitkeringsinstantie verwacht zelfs tekorten als er geen maatregelen worden genomen. Het aantal vacatures in de sector liep vorig jaar op naar 34.0000, een stijging van twintig procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De meeste baankansen ontstaan volgens het UWV op hoger niveau en dan met name in de arbeidsmarktregio’s Groot-Amsterdam en Midden-Utrecht, Haaglanden en Zuidoost Brabant. “Het gaat om functies zoals systeemanalist en informaticaspecialist. Daarnaast ontstaan nieuwe functies en beroepen door technologische ontwikkelingen, zoals 3D-printing en big data. Het aandeel hoger opgeleiden dat in de ICT-sector werkt, is bijna twee keer zo groot als het gemiddelde voor Nederland. Het mbo-segment in de sector neemt daarentegen steeds verder af.” (ANP/redactie)

Tip! Ook een tekort aan personeel en wilt u meer weten over strategische personeelsplanning? Schrijf u dan in voor de Praktijkdag Strategische Personeelsplanning op 13 oktober of 24 november in Utrecht.

 

Reageer op dit artikel