nieuws

Burn-outgevoel treft 23 procent

Personeelsmanagement

Burn-outgevoel treft 23 procent

Bijna een kwart (23 procent) van de Nederlandse werknemers heeft het gevoel tegen een burn-out aan te lopen. Dit blijkt uit onderzoek naar de gezondheid bij bedrijven dat Zilveren Kruis onder werkgevers en werknemers heeft laten uitvoeren door Motivaction. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de helft van de werknemers van mening is […]

Bijna een kwart (23 procent) van de Nederlandse werknemers heeft het gevoel tegen een burn-out aan te lopen. Dit blijkt uit onderzoek naar de gezondheid bij bedrijven dat Zilveren Kruis onder werkgevers en werknemers heeft laten uitvoeren door Motivaction.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de helft van de werknemers van mening is dat hun organisatie te weinig doet om stress op de werkvloer te voorkomen. Dit terwijl werkstress beroepsziekte nummer 1 is.

Gezonde lunch

Uit het onderzoek blijkt dus dat werknemers vinden dat meer gedaan kan worden om werkstress te voorkomen. Naast een betere mentale gezondheid van medewerkers is ook een gezonde lunch van invloed op de vitaliteit binnen organisaties. Een groot deel van de ondervraagden vindt dat het aanbod in de bedrijfskantine voor verbetering vatbaar is.
Maar is gezond eten nu je eigen verantwoordelijkheid of dat van de werkgever? Twee op de drie medewerkers vinden dat de werkgever moet regelen dat je in de bedrijfskantine kunt kiezen voor een gezonde lunch. Slechts 30 procent van de werknemers zegt een gezond lunchaanbod in de bedrijfskantine te krijgen. Daar staat een opvallend detail tegenover: ruim één op de drie werknemers neemt wel eens een ongezonde snack tijdens de lunch.

Mentale gezondheid

Er liggen volgens Zilveren Kruis volop kansen voor werkgevers om medewerkers gezond en vitaal te houden. Niet alleen op het gebied van mentale gezondheid zoals het voorkomen van stress. Maar ook als het gaat om voldoende beweging op de werkplek en gezond eten valt er nog winst te behalen.

Reageer op dit artikel