nieuws

Investeren in gezondheid: big business

Personeelsmanagement

Gezonde werknemers zijn belangrijk voor het rendement van een bedrijf. Daar zijn de verschillende onderzoekers het wel over eens. Neem alleen al overgewicht dat organisaties jaarlijks zo’n 10 procent productiviteitsverlies kost. Gelukkig zijn er verschillende sturingsmogelijkheden om de vitaliteit en inzetbaarheid van werknemers te vergroten. Kleine ingrepen kunnen zo tot grote resultaten leiden. Wanneer organisaties […]

Gezonde werknemers zijn belangrijk voor het rendement van een bedrijf. Daar zijn de verschillende onderzoekers het wel over eens. Neem alleen al overgewicht dat organisaties jaarlijks zo’n 10 procent productiviteitsverlies kost.

Gelukkig zijn er verschillende sturingsmogelijkheden om de vitaliteit en inzetbaarheid van werknemers te vergroten. Kleine ingrepen kunnen zo tot grote resultaten leiden. Wanneer organisaties hun personeelszaken kwantificeren en analyseren, wordt snel duidelijk waar de zogeheten quick wins zich bevinden en blijken medewerkers big business.

HR analytics is hierbij een belangrijk instrument. Kortom: investeren in de gezondheid van medewerkers levert een organisatie harde euro’s op. Meer weten? Dowload hier de whitepaper Medewerkers. Big Business.

Reageer op dit artikel