nieuws

Opnieuw potje voor duurzame inzetbaarheid

Personeelsmanagement

Opnieuw potje voor duurzame inzetbaarheid

Werkgevers kunnen opnieuw subsidie aanvragen voor projecten voor duurzame inzetbaarheid. De tweede subsidieronde gaat open. 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt voor werkgevers een nieuwe ronde subsidie duurzame inzetbaarheid beschikbaar van 22 miljoen euro. De aanvraagperiode opent aanstaande maandag 19 oktober en loopt tot en met 13 november.

Om te zorgen dat medewerkers toekomstproof en langer gezond blijven, kunnen werkgevers een maximaal bedrag ontvangen van 10.000 euro voor projecten daartoe. Dat geldt alleen wanneer zij eenzelfde bedrag inleggen voor hun plannen.

Werkgevers met minimaal twee werknemers kunnen voor de subsidie in aanmerking komen. Uitsluitend advieskosten van een externe adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid komen voor subsidie in aanmerking. Lees meer over de aanvraagcriteria voor de subsidie.

Het is de tweede keer dat het ministerie een potje voor duurzame inzetbaarheid opentrekt. Vorig jaar juli werd de eerste subsidieronde gehouden, toen werd er ook 22 miljoen beschikbaar gesteld, nadat het ministerie in 2012 het programma Duurzame Inzetbaarheid opstartte. Het geld komt echter niet van het ministerie zelf, maar van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

TIP: Weten hoe u deze inzetbaarheidsprojecten moet vormgeven? Kom naar de Inspiratiedag Over Duurzame Inzetbaarheid op 10 november. 

 

Reageer op dit artikel