nieuws

Kort rokje naar werk? Naar huis!

Personeelsmanagement

Kort rokje naar werk? Naar huis!

Of ze geen korte rokjes meer willen dragen naar het werk. Dat verzoek kregen Amsterdamse ambtenaren van hun baas.

Een groep baliemedewerkers van de gemeente Amsterdam mogen geen korte rokjes meer aan naar het werk. De ambtenaren van het stadsdeel Nieuw-West kregen dat verzoek deze week per e-mail van hun teamleider. De Centrale ondernemingsraad is geschokt, de D66-fractie van het stadsdeel gaat het bestuur vragen stellen.

De medewerkers kregen deze week een mail dat ze geen ‘rok of jurk korter dan net boven de knie’ of knielaarzen mochten dragen naar het werk. De teamleider vond dit ongepast en dreigde medewerkers die dat wel doen direct naar huis te sturen, zo valt te lezen in de mail die RTL in handen kreeg.

Een woordvoerder van de Centrale Ondernemingsraad geeft op stadszender AT5 aan dat hij het begrijpt dat medewerkers zich representatief moeten kleden, maar vindt deze stap te ver gaan. Hij wijst erop dat de teamleider vermoedelijk zelfstandig opereerde.

Lees ook: Sexy kleding eisen nekt werkgever

D66-raadslid Jeroen Mirck liet dinsdagavond weten dat hij vragen gaat stellen over de ,,absurde” kledingvoorschriften. De partij noemt het een slechte zaak dat het stadsdeel strengere richtlijnen hanteert dan in de stad is afgesproken. ,,Dit soort eisen horen niet in een open en tolerante stad als Amsterdam.” (ANP/Redactie)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels